Porkka is het contract gegund voor de levering en installatie van een koelruimte voor het nieuwe onderzoekscentrum voor kinderkanker en zeldzame ziektes in het wereldwijd gerenommeerde kinderziekenhuis van Birmingham, VK.

Dit contract volgde op een eerder project (voltooid in 2015) om een koelruimte te leveren voor de farmaceutische afdeling van het kinderziekenhuis. De levering en installatie van dit nieuwe project gaat van start in de herfst van 2017.

De keuze van Porkka als huisleverancier was gebaseerd op de mogelijkheid en capaciteit van Porkka om een aantrekkelijke koeloplossing te leveren binnen de tijdsplanning en het budget van het ziekenhuis.

Birmingham Children’s Hospital (http://www.bch.nhs.uk) is een toonaangevend pediatrisch centrum in het Verenigd Koninkrijk waar elk jaar 90.000 kinderen en adolescenten worden behandeld vanuit het hele land. De drijvende kracht van het ziekenhuis is al sinds de opening in 1862 het bieden van de meest hoogwaardige behandelingen en zorg voor de jonge patiënten, het ondersteunen van families en het bevorderen van medische innovaties.

Tegenwoordig heeft het bekroonde, internationaal erkende ziekenhuis een team van 3.700 leden en een reputatie voor uitmuntendheid in de vele levensveranderende specialistische diensten die ze aanbieden, waaronder behandelingen voor de meest ingewikkelde hartaandoeningen, chronische lever- en nierinsufficiëntie, kanker, ernstige brandwonden, epilepsie, neurologie en taaislijmziekte. Ook herbergt het ziekenhuis de grootste pediatrische intensive care-eenheid in Europa, een ongevallen- en nooddienst die 24 uur per dag beschikbaar is, een regionaal traumacentrum en het baanbrekende centrum voor geestelijke gezondheidszorg Forward Thinking Birmingham.

  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Britse afdeling,sales@porkka.co.uk.