Inloopreinigings- en koelruimtes

Inloopruimtes worden altijd op maat gemaakt volgens de wensen van de klant. Porkka ontwikkelt al decennialang op maat gemaakte reinigings- en koelruimtes met temperatuurregeling. “Inloop” is een Europese term waarmee grote, “loopbare” reinigings-, koel- en vriesruimtes wordt bedoeld. Het idee van het gebruik van reinigingsruimtes is een hoge luchtdruk, koelruimtes worden gekoeld met geïntegreerde, losse, of centrale koeleenheden.

De inloopruimtes van Porkka worden ontworpen en geproduceerd in Ylöjärvi, Finland, in een moderne fabriek. Als klant van Porkka ontvangt u CAD-tekeningen van uw ruimte zoals uitgegeven door de fabriek. De compact refrigeration-afdeling maakt en levert de inloopruimtes en alle panelen voor de ruimtes aan grote passagiersschepen en kleinere jachten.

Technische eigenschappen en opties

Goed geplande materialen en details

De inloopruimtes van Porkka worden ontworpen volgens de specificaties van de klant. Het ontwerp wordt gebaseerd op de aangegeven breedte & diepte met betrekking tot de buitenste dimensies van het modulesysteem (+/- 150mm). De deuren en afscheidingsmuren zijn vrij te selecteren. Afscheidingen vergroten niet de afmetingen van de ruimte.

Het isolatiemateriaal voor koel- en vriesruimtes heeft een diepte van 80mm, 100mm of 150 mm. De afmetingen van de buitenkant van de ruimte (lengte en breedte) blijven gelijk, ongeacht de afmetingen van het isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal is hard polyurethaan vrij van HFC en het oppervlakmateriaal is een variatie van polyester of gegalvaniseerde staalplaten of roestvrijstalen platen met PVDF-coating. De panelen worden bevestigd met klinken. Ze zijn gemakkelijk en snel in elkaar te zetten.

Veiligheid

De ruimtes van Porkka zijn hygiënisch ontworpen, de vloerelementen hebben een antisliplaag en de naden zijn goed gedicht. De vriezers worden indien nodig uitgerust met geïntegreerde hitte-elementen zodat vocht niet kan bevriezen en er geen vochtschade onder de vloer kan ontstaan. De deurposten van de vriesruimtes hebben ook een hitte-element ter voorkoming van vocht- en ijsvorming. De vergrendelbare deuren hebben een intern ontgrendelmechanisme. De panelen en deuren hebben het CE-keurmerk.

Alarmfuncties

De temperatuurdisplays van Porkka zijn ontworpen met ingebouwd alarm voor hoge of lage temperaturen, waarmee u auditief en visueel op de hoogte wordt gebracht van te hoge of lage temperaturen en die kan worden aangesloten op het alarmsysteem van het pand.

Deuren

De deuren zijn beschikbaar voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de toepassing. De schuifdeuren en deuren met scharnier van de koel- en vriesruimtes zijn energiezuinig en gemakkelijk te gebruiken en hebben hoogwaardige hardware en afdichting.

De vergrendelbare deuren hebben een intern ontgrendelingsmechanisme voor noodgevallen. De binnen- en buitenoppervlakte van de deuren hebben een coating van 0,6 mm gegalvaniseerd polyester of roestvrij staal. De isolatie bestaat uit hard polyurethaan vrij van HFC, wat geschuimd is in het deurblad. De structuur is dus zeer sterk maar licht.

De deuren van vriesruimtes hebben verhittingspanelen ter voorkoming van vocht- en ijsvorming. Bij een aantal standaard modellen is het mogelijk alternatieve gebruiksklimaten in te stellen volgens uw eisen. Dankzij het robuuste ontwerp en de gemakkelijk te vervangen onderdelen zijn de deuren van Porkka een langdurige oplossing wanneer u op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid.

Vloer

De vloeren van de inloopruimtes bestaan uit ofwel basissets, ofwel elementsets. Het materiaal van de vloerelementen is WISAHexa Grip, met een basis van multiplex van berk, geschikt voor zwaar gebruik. WISA Hexa Grip wordt veel gebruikt in de transportsector, voor opslagruimtes en werkvloeren, steigers, werkoppervlakken en vloersteunen. Koel- en vriesruimtes kunnen ook worden geïnstalleerd op een vlakke betonnen ondergrond. Voor de vloer van vriesruimtes zijn verwarmingsweerstanden nodig, welke standaard worden bijgeleverd. Vloeren hebben een maximaal draagvermogen van 40 kN / m² (4000 kp / m²) & 1 kN (100 kp) per 40mm-wiel. Versterkte vloerpanelen worden aanbevolen wanneer de vloer wordt gebruikt voor rollende ladingen (pompwagens met harde wielen) of grote plaatselijke ladingen.

Goederenvervoer

Om het gebruik van wagens en rolkooien te vergemakkelijken, kan een koelruimte worden geleverd zonder vloer. In dit geval moet de ruimte worden geplaatst op een geïsoleerd oppervlak en moet de deur een blinde sluiting hebben. Een geïsoleerde vloer kan bijvoorbeeld een betonnen vloer zijn met onderliggende isolatie.

Indien de inloopruimte een deurpost heeft, wordt de ruimte geleverd met stevige oprijplaten.

Kastsysteem

Modulaire inloopkastsystemen zijn praktisch, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

Ook bestaat er een optie met vier niveaus van plastic planken, geschikt voor machinaal reinigen (voedselveilig) en met steunen, of displayrekken met poedercoating en schuifdeuren aan de achterkant.

Inloopruimtes voor de scheepvaart

De inloopruimtes en deuren voor koeling en vriezen van Porkka zijn milieuvriendelijk en speciaal ontworpen om de extreme omstandigheden op zee te weerstaan. Ze voldoen aan alle relevante eisen en USPHS-hygiënenormen.

De panelen en deuren voor de scheepvaart zijn gemaakt van roestvrij staal met AISI-niveau 304 or 316 en oppervlakken van 2B (mat) of 4N (gefreesd). Het isolatiemateriaal is polyurethaan zonder HFC en heeft een dikte van 80, 100 of 150 mm, afhankelijk van de toepassing en de temperatuur op het schip.

Neem contact op met onze experts

Porkka Panel
Huurretie 13, FI-39160 Ylöjärvi

Petteri Piirto
Business Line Manager, Inloopruimtes
petteri.piirto@porkka.com

Porkka verkoopvestigingen in Europa

Porkka Finland

Ravitie 3,
FI-15680 HOLLOLA
Telephone+358 20 5555 12
Fax+358 20 5555 497
contact@porkka.com
sales@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com
www.porkka.fi

Porkka Benelux

COOL EQUIPMENT
Ambachtsweg 32 – BE-9820 Merelbeke
T +32 (0)9 272 72 59
+32 (0)9 272 72 58
info@coolequipment.eu
BE0460.694.174
www.coolequipment.eu

Porkka Sweden

Colia Scandinavia AB
Bråtagatan 8A
619 33 TROSA
Tel: +46 156-67 57 00
info@colia.se
www.porkka.se
www.colia.se

Porkka Norway

Colia AS
Ringeriksveien 16
3414 Lierstranda, Norge
Tel +47 66 98 77 77
sales@porkka.no
spareparts@porkka.no
service@porkka.no
www.colia.no
www.porkka.no

Porkka U.K.

29B Greenhill Crescent,
Hertfordshire, WD18 8YB
Tel. +44 1923 233675
Fax+44 1923 805717
sales@porkka.co.uk
spareparts@porkka.co.uk
service@porkka.co.uk
www.porkka.co.uk

Central Europe, Asia, Middle East

Huurretie 13
33470 YLÖJÄRVI
Mob. +358 40 867 5700
Tel. +358 20 555 5309
centraleurope@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com