Modulaire inloopkoelruimtes en -vriezers voor professionals

Porkka heeft al duizenden koelruimtes verkocht over de hele wereld. De populariteit is het resultaat van de gebruiksvriendelijkheid en het installatiegemak. Onze inloopruimtes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en combineren energiezuinigheid met stilte.

De koel- en vriesruimtes van Porkka zijn ontworpen om te voldoen aan de meest strenge hygiënereguleringen en zijn bedoeld voor professioneel gebruik.

De ruimtes zijn simpel en gemakkelijk te installeren en gebruiken. Alle ruimtes worden geleverd met de mogelijkheid zichzelf te monitoren via een standaard interface. Porkka biedt een breed scala aan afmetingen voor de modulaire ruimtes, beschikbaar voor verschillende temperaturen.

 Porkka MCR Brochure (FR)

 Porkka MCR Brochure (NL)

Goed geplande materialen en details

De ruimtes van Porkka bestaan uit modulaire geïsoleerde panelen van HFC-vrij polyurethaan, die met mannelijke en vrouwelijke connectors en excentrische sluitnokken zijn bevestigd voor een zeer stevige constructie. De zichtbare oppervlakken aan de buitenkant hebben een duurzame, krasbestendige coating van polyester met voedselveilige classificatie. De dikte van het isolatiemateriaal met perfecte thermische efficiëntie is standaard 80mm met als extra optie 100mm voor vriezers.

De deuren zijn halfverdekt en hebben krachtige scharnieren en vergrendelbare handvatten met noodontgrendeling. De drempels en posten bestaan uit duurzaam roestvrij staal met een verwarmer voor de vriezers. De deuren zijn voorgeïnstalleerd op een paneel zodat de ruimte gemakkelijk ter plaatse kan worden opgebouwd.

De vloeren, indien bijgeleverd, zijn geïsoleerd en hebben een sterk oppervlak van watervast multiplex met een antisliplaag van glasvezelhars. Maximale belasting van de standaard vloer is 40 KN/m2of 1,0 KN/ per 40mm. Stevige vloer met roestvijstalen oppervlak beschikbaar als extra accessoire.

Met het hygiënische kastsysteem van Porkka kan de gebruiker afzonderlijke planken wassen in een commerciële vaatwasser, en met grotere afmetingen creëert u meer opslagplek in de ruimtes. Alle koel- en vriesruimtes van Porkka kunnen naast elkaar worden geïnstalleerd. De koeleenheden kunnen links- of rechtshandig worden besteld.

Kies een ruimte die voldoet aan uw eisen

 • Het assortiment van Porkka heeft ruimtes van 1,2 tot 22 m3.
 • Drie temperaturen: +2 … + 8 °C voor gekoelde groenten, -2 …. + 5 °C voor vlees en vis, en -18 …- 22 °C voor bevroren voedsel.
 • Plug-inruimtes zijn beschikbaar met de koelmiddelen R290 en R452A.
 • Standaardruimtes zijn beschikbaar met RHDS, indien gewenst.
 • Dikte isolatiemateriaal: 80mm of 100mm.
 • Standaard breedte deur is 700mm, andere breedtes beschikbaar op aanvraag. De scharnieren kunnen links of rechts worden bevestigd.
 • Standaard vier lagen, met machine te wassen, vrijdragende plastic planken. Ook beschikbaar in roestvrij staal.
 • Voor trolleygebruik zijn de koelruimtes ook beschikbaar zonder vloer.
 • Ruimtes met vloer kunnen worden geplaatst in de vloer of met oprijplaten worden geleverd.
 • Afhankelijk van de afmetingen kunnen de koelpanelen in de rechter- of linkerhoek aan de voorkant beginnen.
 • Externe hoogte bij 80mm isolatie is 2100 of 2400mm; bij 100mm isolatie 2140 of 2440mm.

Ecologische en duurzame keuze

Maak een duurzame keuze en kies voor een standaardruimte met R290-koelmiddel. Door koelapparatuur te kiezen die gebruik maakt van een natuurlijk soort koolwaterstof bespaart u energiekosten, en het is ook goed voor het milieu.

In tests werd het energieverbruik met 33% verminderd. De modulaire koel- en vriesruimtes van Porkka introduceren aanzienlijke energiebesparingen over de hele levensduur van de apparatuur.

Het koelmiddel R290 heeft daarnaast een zeer lage belastbaarheid voor het klimaat (AOV 3).

Betrouwbaar en veilig

De digitale temperatuurdisplay heeft een ingebouwd visueel en auditief alarm voor te hoge of lage temperaturen, welke via een voltvrij relais aan het managementsysteem van het pand kan worden gekoppeld.

HUURRE ITOP temperatuurbeheersysteem

Met een verbinding met het temperatuurbeheersysteem Huurre ITOP kunnen we op afstand de temperatuur van de ruimtes beheren overeenkomstig de OIVA-reguleringen, zelfs wanneer u er niet actief mee bezig bent. ITOP voorspelt mogelijke problemen, dient de juiste rapporten in en stuurt alarmsignalen indien nodig. U kunt het systeem aansluiten op uw huidige apparatuur, ongeacht fabrikant.

Verschillende opties voor deuren

De deuren worden geleverd met duurzame scharnieren. Elke deur heeft een vergrendelbaar handvat met intern beveiligingsmechanisme waarmee het slot kan worden ontgrendeld, zodat er geen alarm nodig is voor opgesloten personen. De deuren zijn beschikbaar met scharnieren aan de linker- of rechterkant (te specificeren wanneer u bestelt) en ze worden voorgeïnstalleerd in de fabriek.

De standaard breedte van de deuren is 700mm. De kleinste standaard ruimte wordt geleverd met een deur van 550mm, maar er zijn ook opties voor deuren met een breedte van 900 of 1000mm. Deuren voor vriesruimtes bevatten een verwarmingselement zodat onderdelen niet kunnen vastvriezen. De deurposten en randen zijn gemaakt van massief roestvrij staal.

Om het gebruik van trolleys mogelijk te maken, kunnen koelruimtes worden geleverd zonder vloer. In dit geval wordt de ruimte gemonteerd op een geïsoleerd voetstuk en krijgt de deur een bezemafdichting aan de onderkant. Ruimtes met medium of lage temperatuur kunnen niet zonder vloer worden geleverd. In ieder geval hebben de deuren een bezemafdichting.

Geschikt voor centraal koelsysteem (CK)

Standaard ruimtes kunnen worden geleverd met een aansluiting voor een centraal koelsysteem. In dat geval zijn de benodigde aansluitingen voor de stroomtoevoer en leidingen al in de fabriek geïnstalleerd.

Met het model geschikt voor CK wordt de gegenereerde warmte weggeleid van de keuken. De koelruimte is in dit geval ook zeer stil.

Vergeleken met traditionele oplossingen voor centrale koelsystemen is deze oplossing energiezuinig en kan de ruimte lager zijn, namelijk vanaf 2100 mm.

Extra hygiënisch is het feit dat er geen pijpleidingen hoeven te worden geïnstalleerd in de ruimte en de installatie van de lichten en andere apparatuur al is gedaan, zodat reinigen makkelijk is.

Vloeren

De standaard ruimte is beschikbaar met verschillende vloeren. Koelruimtes kunnen ook zonder vloer worden geleverd: in dit geval worden de muurpanelen op een geïsoleerde ondergrond geïnstalleerd en heeft de deur een bezemafdichting.

Ruimtes met medium of lage temperatuur kunnen niet zonder vloer worden geleverd. Een optionele oprijplaat is beschikbaar voor trolleys, of de vloer kan worden verzonken voor gemakkelijke toegang. Vriesruimtes hebben altijd vloerverwarming, ter voorkoming van vochtschade.

Geïsoleerde vloeren hebben een antisliplaag van glasvezel. Het draagvermogen van de standaard vloer is 40 kN/m2 of 1,0 kN/40 mm wiel. U kunt kiezen voor een versterkte vloer met een roestvrij stalen oppervlak.

Kastsysteem

Het kastsysteem voor modulaire koelruimtes van Porkka is zeer praktisch en gemakkelijk te reinigen.

De standaard levering omvat vier (4) lagen vaatwasserveilige planken van (voedselveilig) polycarbonaat en het benodigde ondersteunende materiaal. Er worden planken geleverd voor twee of drie muren, afhankelijk van het model.

HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Point)

Veelzijdig ingebouwd HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Point) met optionele XDL-01-monitoringsapparatuur waarmee u altijd over actuele temperatuursanalyses beschikt die via een USB-stick kunnen worden gedownload (overeenkomstig de Europese Voedselverordening die door veel overheden wordt geïmplementeerd).

Porkka RHDS® hitteverwijderingssysteem op afstand

Het RHDS-systeem is vergelijkbaar met de standaard eenheid van Porkka, maar dan met condensator voor vloeistoffen, hoofdtank en pomp. De leidingen van de koeleenheid worden aangesloten op een condensator op afstand. Na bevestiging wordt het systeem gevuld met een oplossing van water en glycol dat zowel ‘s zomers als ‘s winters werkt. De condensator kan ofwel op de koelingslocatie ofwel op afstand worden geplaatst. De eenheid kan op de vloer of aan de muur worden geplaatst.

Daarnaast is de apparatuur milieuvriendelijk dankzij de zeer lage kosten van het koelmiddel en de lage exploitatiekosten van het Porkka RHDS hitteverwijderingssysteem op afstand.

suodatin

Stoffilter voor condensator

De luchttoevoer voor de condensator zit in het onderste deel van de koeleenheid, waardoor altijd de koelste lucht wordt gebruikt en de gebruikskosten afnemen en de levensduur van het product wordt verlengd. Het stoffilter achter het luchtrooster is gemakkelijk te reinigen en vervangen. Het bedieningspaneel vertelt u wanneer u het filter moet reinigen of vervangen.

Met vloeistof gekoelde modulaire ruimtes

De koeleenheden van de standaard ruimte kunnen worden uitgerust met een vloeistofkoeler en de vrijgekomen hitte kan worden gerecycled in de beheersystemen. Het vloeistofkoelsysteem is milieuvriendelijk en stil.

Porkka verkoopvestigingen in Europa

Porkka Finland

Ravitie 3,
FI-15680 HOLLOLA
Telephone+358 20 5555 12
Fax+358 20 5555 497
contact@porkka.com
sales@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com
www.porkka.fi

Porkka Benelux

COOL EQUIPMENT
Ambachtsweg 32 – BE-9820 Merelbeke
T +32 (0)9 272 72 59
+32 (0)9 272 72 58
info@coolequipment.eu
BE0460.694.174
www.coolequipment.eu

Porkka Sweden

Colia Scandinavia AB
Bråtagatan 8A
619 33 TROSA
Tel: +46 156-67 57 00
info@colia.se
www.porkka.se
www.colia.se

Porkka Norway

Colia AS
Ringeriksveien 16
3414 Lierstranda, Norge
Tel +47 66 98 77 77
sales@porkka.no
spareparts@porkka.no
service@porkka.no
www.colia.no
www.porkka.no

Porkka U.K.

29B Greenhill Crescent,
Hertfordshire, WD18 8YB
Tel. +44 1923 233675
Fax+44 1923 805717
sales@porkka.co.uk
spareparts@porkka.co.uk
service@porkka.co.uk
www.porkka.co.uk

Central Europe, Asia, Middle East

Huurretie 13
33470 YLÖJÄRVI
Mob. +358 40 867 5700
Tel. +358 20 555 5309
centraleurope@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com